×

Ваш кошик порожній

Що ми отримаємо, купивши іригатор?

Що ми отримаємо, купивши іригатор?
18 квітня 2023 р. 09:00

Ті, хто з максимальною ретельністю піклуються про здоров'я своїх зубів, вже давно знайомі з таким побутовим приладом для здійснення гігієни ротової порожнини, як іригатор. Ті ж, хто тільки прагне покращення, просто зобов'язані з ним познайомитися. І ми вас із ним познайомимо.

Отже, що таке іригатор? 

Іригатор – це засіб додаткової гігієни, який використовується у домашніх умовах. Він виконує іригацію, яка передбачає очищення зубів від залишків їжі, які не змогла видалити зубну щітку, від нальоту, який встиг утворитися, від бактерій, які харчуються залишками їжі для утворення нальоту.Якщо щітка очищає поверхню зубів, то іригатор забезпечує чистоту міжзубних проміжків і пародонтальних зубних кишень, у яких найбільше скупчень нальоту та залишків їжі. А якщо видалити все це із зубних рядів, то тоді ви гарантовано захищені від утворення карієсу, запальних процесів, руйнувань зубної емалі та більшості стоматологічних захворювань.

Щоб іригатор приносив максимум користі, їм необхідно користуватися кілька разів на тиждень – стільки, щоб забезпечити повну чистоту. Проводити іригацію слід увечері, після використання зубної щітки (важливо знати, що іригатор не є заміною щітці та пасті, а є її доповненням). Користуватися іригатором можна у будь-якому віці (починаючи з 7 років під наглядом батьків).

 

Але щоб іригатор приніс відчутний і швидкий ефект, він повинен бути підібраний дуже грамотно - використовувалися правильні, відповідні насадки, він повинен бути безпечним для вас під час його використання. Тому вирушаючи за покупкою, озброїться знаннями про всіх іригаторів, які сьогодні представлені на нашому ринку. Всі вони відрізняються не тільки маркою виробника, але й технічними характеристиками, розмірами, формами, потужностями, кількістю режимів роботи, різноманітністю насадок (насадки розробляються так, що вони підходять тільки до іригатора того ж виробника, тому ви не зможете використовувати насадку однієї фірми з приладом іншого виробника).

Які дімінності іригаторів різних виробників?

Отже, перш за все всі іригатори, які розроблені на даний момент, відрізняються за технологією очищення, яка залежить від типу струменя води (а іригація - це саме створення струменя води, яка повинна очистити порожнину рота). Це може бути моно струмінь, що передбачає безперервний потік води. Таким струменем можна ефективно очистити всі важкодоступні місця в ротовій порожнині, а також незнімні стоматологічні конструкції від залишків їжі та нальоту.Другий тип струменя – це мікро бульбашковий водний потік, який при створенні струменя оснащується і мікропухирцями повітря, щоб під час очищення посилити ефект за допомогою мікро гідравлічних ударів по зубах та проміжках між ними, щоб очищення було ще ефективніше. Також такий тип струменя ідеальний для масажу ясен, який не тільки покращуватиме в них кровообіг, а й постачатиме їх киснем. Мікропузирки повітря також створюють у порожнині рота бактерицидний ефект, який бореться із патогенною мікрофлорою.

Наступна відмінність між різними виробниками цього приладу полягає в тому, скільки насадок вони снастили свій агрегат. Чим більшим є різноманітність, тим краще для користувача, тобто для вас. Адже широкий асортимент дозволяє вибрати саме ту насадку, яка вам потрібна на даний момент. Адже сьогодні ви можете лікувати запалення ясен, тому насадка має бути одна. Якщо ваша мета – профілактика – інша. Якщо вам встановили ортопедичну чи ортодонтичну конструкцію – третя. Одні насадки є універсальними і підходять на всі випадки життя, інші призначені для ефективного очищення міжзубних проміжків, важкодоступних для чищення щіткою місць, є насадки для різних незнімних і знімних стоматологічних конструкцій; для пацієнтів із захворюваннями пародонту; для носять брекети, для ефективного очищення коронок, мостоподібних протезів та імплантів. Чим багато різноманітних насадок пропонує вам той чи інший виробник, тим більше ви повинні до нього придивитися. Тому що покупка іригатора – це серйозно та надовго. Сьогодні в Україні лише один виробник пропонує максимально можливий асортимент насадок – це компанія Pecham, яка виробляє іригатори, що підключаються до крана (про різновиди іригаторів ми поговоримо нижче). До речі, цей виробник – найпопулярніший на вітчизняному ринку.

Ще один критерій, який слід врахувати при виборі того чи іншого приладу – це те, чи прилад припускає функцію регулювання напору, оскільки ця функція є дуже важливою. Справа в тому, що коли ви тільки починаєте користуватися приладом, вашим зубам і яснам необхідно звикнути до іригації, тому напір повинен бути максимально слабким. Потім він зростає до нормального. Також слабкий потік має використовуватися при кровоточивості ясен. Саме функція регулювання напору дозволить створювати натиск, який вам потрібен.

 

Ну і важливими є такі характеристики, як транспортабельність іригатора (якщо ви часто в роз'їздах, вам це буде корисно), компактність (для регулярних поїздок), безшумність, тип зарядки, безпека та інше. Якщо ви хочете знайти той іригатор, який відповідав би всім цим вимогам, то їм знову є італійський Pecham.

 

А взагалі, крім Pecham сьогодні на ринку представлені стаціонарні іригатори і менш популярні, але все ж таки затребувані портативні прилади. Стаціонарні вигідні тим, що у них хороша продуктивність та непоганий асортимент змінних насадок. Але ці прилади не компактні, дорогі, безпечні, оскільки одночасно працюють і з водою, і з електрикою (працюють від розетки). Портативні – найслабші з усіх існуючих, оскільки працюють від батарейок, а вони не здатні забезпечити потрібну продуктивність – тиск води. Вони часто ламаються, також не безпечні, їх резервуар не дозволяє за один раз обробити верхню і нижню щелепу - необхідно заповнювати його двічі. Третя група, до якої належить Pecham – це іригатори, що підключаються до носика водопровідного крана. Вони безпечні, не потребують зовнішнього джерела живлення, безшумні, найнадійніші в конструкції.

Робимо висновок 

Тепер, озброївшись усіма необхідними знаннями про іригатора, вам залишилося тільки придбати найкращий і почати дбати про свої зуби сьогодні, щоб завтра вони тішили вас своєю чистотою та здоров'ям!