×

Ваш кошик порожній

Іригатор у відрядження: аналіз доступних варіантів на українському ринку

Іригатор у відрядження: аналіз доступних варіантів на українському ринку
25 червня 2020 р. 01:15

Що ми знаємо про іригатора? Іригатором називається побутовий апарат, який покликаний формувати тонкий струмінь воду, щоб вона під тиском промивала міжзубні проміжки та пародонтальні кишені зубів від всіляких харчових залишків, які утворюють наліт. Тобто за допомогою іригатора ми боремося із зубним нальотом, який, як ми знаємо, є причиною карієсу та запалення ясен. Тому, як ми бачимо, іригатор є дуже важливим предметом особистої гігієни і завжди має бути під рукою.

Але що робити в тих випадках, коли ми вирушаємо у відрядження, в подорож або з інших причин довгий час не знаходимося вдома. Вихід один – брати іригатор із собою. І тут дуже важливо, щоб цей пристрій був максимально зручним та комфортним для транспортування. Отже, розглянемо усі варіанти, які пропонує нам український ринок іригаторів.

Варіації іригаторів для ротової порожнини


Отже, іригатори, як і будь-які інші побутові прилади мають відмінності в технічних характеристиках, які визначають компанії-виробники. Ці відмінності можуть стосуватися розмірів, форм, кольорів, потужності, кількості режимів роботи приладу.

За технологією очищення зубів іригатори відрізняються за типом струменя води. Це може бути монострум - тобто іригатор здатний виробляти безперервний тонкий струмінь води. Даний режим рекомендований для максимально ефективного видалення від залишків їжі та м'якого мікробного нальоту в міжзубних проміжках, важкодоступних місцях, а також для ефективного очищення різних незнімних стоматологічних конструкцій. Другий тип - це мікропухирцевий струмінь, коли водний потік змішується з бульбашками повітря. Мікропузирки здатні створювати мікрогідравлічні удари, виробляючи таким чином ефективний масаж ясен і покращуючи їх кровообіг. Також за допомогою мікробульбашок повітря вода насичується киснем, який має бактерицидний ефект на патогенну мікрофлору. Для пародонтальних кишень це несе максимальну користь.

Також іригатори відрізняються на вигляд змінних насадок. Для деяких моделей передбачаються лише універсальні насадки, для деяких насадки для різних випадків, наприклад:

- для ефективного очищення міжзубних проміжків, важкодоступних місць, різних незнімних стоматологічних конструкцій;

- для пацієнтів із захворюваннями пародонту;

- для пацієнтів під час носіння ортодонтичних конструкцій (брекетів),

- насадка – щітка для очищення коронок, мостоподібних протезів та імплантів.

Наявність різноманітності насадок у виробника дуже важлива, оскільки дозволяє підібрати ту, яка підходить для вашого конкретного випадку.

Також у деяких іригаторах реалізована функція безпеки – автоматичний контроль напору струменя води. Дуже важлива функція для тих, хто тільки починає використовувати іригатор (починати необхідно зі слабкого натиску, поступово збільшуючи його силу) і для тих, хто страждає на запалення і кровоточивість ясен.

Іригатор у подорожі

Все це дуже важливо враховувати під час підбору відповідної моделі. Але також важливо врахувати можливість транспортування іригатора під час подорожі. Іригатор повинен бути досить компактним, не мати недоліки, які могли б утруднити його використання (наприклад, великий обсяг приладу, його вага, необхідність постійної зарядки і т.д.)

Розглянемо моделі, які пропонує нам ринок. Це так звані «туристичні» портативні іригатори (ті, що заряджаються від батарейок акумуляторів). Це іригатори: модель OR-880 від фірми Donfeel, Panasonic, модель DentaCare EW-DJ40 від фірми Panasonic і WP-450 від виробника Waterpik. Варто почати з того, що для постійного користування перераховані іригатори зовсім не підходять – у них короткий термін експлуатації, постійна потреба в підзарядці (зміні батарей), низький набір змінних насадок. Також ці моделі у разі поломки не підлягають ремонту - тобто Вам доведеться купувати новий іригатор. Користуючись одним із цих іригаторів необхідно постійно стежити за стрибками напруги, жорсткістю води, а також зношуванням деталей, оскільки все це може вплинути не тільки на роботу іригатора, але і на Вашу безпеку. Також варто відзначити, що кожна з цих моделей має досить великі габарити, що незручно під час подорожі.

Є й інший вихід: використовувати іригатор, під час подорожі від Pecham, який підійде до кожного.

Таким чином, вони становлять ідеальну пару для будь-яких подорожей. Будь то ділова поїздка чи довгоочікуваний відпочинок.