×

Ваш кошик порожній

Який купити іригатор?

Який купити іригатор?
13 квітня 2023 р. 23:05

 

Вибираємо іригатор

Чищення зубів – це гігієнічна процедура, яка вимагає від нас не тільки часу та зусиль, але й певних знань про техніку чищення, засоби гігієни, які необхідно застосовувати для очищення порожнини рота та масажу ясен. Отже, всі ми знаємо про зубну щітку та пасту. Також багато хто з нас користується зубною ниткою (флоссом), який забезпечує очищення міжзубних проміжків від залишків їжі та м'якого зубного нальоту. Але на жаль ці засоби гігієни не завжди ефективні, особливо якщо в ротовій порожнині встановлені брекети, протези, зубні імпланти та інші незнімні конструкції.

Що таке іригатор, якою є його роль у гігієні, знає дуже маленький відсоток населення України. Що дуже погано, адже це один із найефективніших засобів для догляду за ротовою порожниною. А чи знаєте Ви, що в роті живе більш ніж 20 видом різних хвороботворних мікроорганізмів, особливо велика концентрація бактерій у зубному нальоті. Якщо людина не ретельно і не правильно виконує процедуру гігієни, то мікроорганізми активно розмножуються, що призводить до захворювання зубів та ясен. Для того, щоб запобігти розвитку захворювань, необхідно дотримуватись правил ефективної гігієни порожнини рота.

Звичне для нас щоденне чищення зубів – це використання зубної щітки та пасти (і в деяких випадках зубної нитки). Ці засоби гігієни добре справляються з нальотом у доступних місцях. Але що робити з важкодоступними місцями, де накопичується велика кількість залишків їжі? Тут приходить на допомогу іригатор, який здатний за допомогою спрямованого струменя води змити залишки їжі та м'який зубний наліт.

Використання іригатора на додаток до зубної щітки і нитки дозволяє досягти максимального ефекту очищення від частинок їжі, які залишаються після прийому їжі в міжзубних проміжках, зубоясенних борозенках (складочках між яснами та основою коронки зуба), язиком, слизовою оболонкою. Іригатор для очищення використовує рідину, яка під напором очищає зубоясенні кишені та міжзубні простори від нальоту та залишків їжі, масажує ясна, покращує кровообіг.

Який іригатор придбати

Отже, ви вирішили, що іригатор Вам необхідний. Залишилася справа за малим – вибрати який із них придбати? Насамперед, варто розібратися з їхніми різновидами. Загалом іригатори можна поділити на три групи. Перша та друга група – це стаціонарні та переносні іригатори, оснащені електричним гідронасосом. А також ті, що підключаються до водопроводу (третя група).

Стаціонарні іригатори – це ті, які для роботи підключаються до побутової електромережі (робота від звичайної напруги 220 вольт). Серед переваг таких іригаторів: висока потужність, яка дозволяє досягти необхідного тиску струменя, широкий діапазон налаштування робочого тиску. Також до такого іригатора передбачається досить велика різноманітність насадок. Що стосується недоліків, то для моделей деяких виробників можлива підвищена вібрація, шумність, об'ємність (займає багато місця у ванній кімнаті), дорожнеча. Якщо ви вирішите зупинити свій вибір на такому іригаторі та придбати його для всієї родини, то у кожного має бути своя індивідуальна насадка, яка, як правило, маркується різним кольором.

Переносні моделі іригаторів або їх ще називають дорожніми/портативними – це ті прилади, для роботи яких є вбудоване джерело енергії (батарейка/акумулятор). Серед основних переваг: невелика вага та мобільність (його можна брати з собою у подорожі, на роботу). Серед недоліків: невелика потужність, що не дозволяє досягти потрібного робочого тиску, часта заміна батарей або заряджання акумуляторів, часто слабка конструкція моделі, невеликий контейнер для води, вистачає для очищення тільки однієї щелепи.

І остання група, але не менш значуща – іригатори, які підключаються до водопроводу. Серед їх переваг: ергономічність, простота та дешевизна, робота без підключення до електромережі або батарейок, підключення безпосередньо до носика крана. Важливо те, що такий іригатор можна легко підключати до всіх стандартних типів кранів.


Підсумовуючи, варто сказати, що, незважаючи на всю користь та корисність такого засобу гігієни, як іригатор, ефективний і безпечний він лише тоді, коли є якісним. Саме тому так важливо вибирати саме якісні, професійні прилади, які дозволять вам ще з більшою турботою і дбайливістю ставитися до своїх зубів.

Дбайте про свої зуби - вибирайте для них тільки найкраще!