×

Ваш кошик порожній

Лікування та профілактика ясен за допомогою іригатора

Лікування та профілактика ясен за допомогою іригатора
13 квітня 2023 р. 18:14

На сьогоднішній день стоматологія у своєму розвитку досягла небувалих висот: умілі стоматологи з новітньою апаратурою та лікарськими засобами, здатні повернути практично будь-яким зубам їхню колишню красу та здоров'я. Але, як показує практика, зі зростанням можливостей стоматології ще швидше знижуються показники здоров'я зубів у населення. І причини цього не завжди у недобросовісному догляді за зубами, а також у зовнішніх факторах. Наприклад: наявність великої кількості шкідливих речовин у продуктах харчування (барвників, кислот), погана екологія, часті стреси – все це призводить до захворювань як зубів, так і ясен.

Звичайно, проблеми з зубами не можуть не позначатися на особистому житті людини, кар'єрі та взаєминах з іншими людьми. Навіть приваблива зовні людина відштовхне від себе співрозмовника через поганий запах з рота. Як правильно проблеми виникають не лише зовнішні, у комунікації з оточуючими, а й у власному комфорті та доброму самопочутті. Зокрема це стосується ситуацій, коли спостерігаються проблеми з яснами: запалення, кровоточивість, хворобливі відчуття при кожному прийомі їжі. Якщо такі проблеми виникають, лікування тільки у стоматолога в кабінеті буде недостатньо - необхідно також докладати зусиль і в домашніх умовах. Тільки тоді ваші зуби та ясна повернуться в норму.

Захворювання ясен

Які проблеми можуть виникнути з яснами? Насамперед, у дітей та у дорослих найчастіше виникають три основні захворювання: гінгівіт, пародонтит, пародонтоз. Найпоширенішим є гінгівіт. Причина розвитку – запалення внаслідок поганого очищення зубного нальоту, залишків їжі. Бактеріальний наліт накопичується на поверхні зуба, мінералізується і з часом викликає запалення. Якщо є і подразник, тоді до ураженої ділянки збільшується приплив крові видалення токсинів. У такому разі кровоносні судини збільшуються, що згодом призводить до їх крихкості та кровоточивості, навіть у разі найменшого механічного або будь-якого іншого ушкодження.

Тому важлива якісна гігієна ротової порожнини не тільки жувальних, язичних і вестибулярних поверхонь, а пришийкових зон і міжзубних проміжків. Чистити зуби Ви можете дуже ретельно, але, на жаль, звичайна щітка не в змозі впоратися з нальотом, залишками їжі, які знаходяться у важкодоступних місцях. Для того щоб уникнути виникнення можливих проблем з яснами через неякісне чищення зубів, варто використовувати також і сучасні засоби гігієни, такі як іригатор. Основний принцип дії - під спрямованим натиском води механічно очистити зуби та покращити кровообіг шляхом масажу ясен.

Як попереджати проблеми з яснами: лікування та профілактика ясен

Щодня на наших зубах утворюється зубний наліт, що акумулює бактерії, що характеризуються швидким розмноженням на поверхні зубів. Це призводить до того, що наліт ущільнюється і стає помітним на око. Він розташовується, як правильно, на поверхнях зубів, ближніх до пришийкової зони, язичної поверхні, зубах мудрості. Якщо тривалий час зубний наліт видаляється недостатньо добре, то бактерії утворюють кислоти, які вражають емаль, формуються також пародонтальні кишені. Десна запалюються і кровоточать, з рота з'являється неприємний запах. Якщо таке запалення вчасно не лікувати, воно пошириться на кісткову тканину і може призвести до випадання зубів.

Найчастіше, про проблеми з яснами людина дізнається занадто пізно, коли запалення вже набуває хронічної форми. Для запобігання серйозним проблемам із зубами, стоматологи рекомендують ретельно стежити за гігієною порожнини рота, щоб завчасно уникнути можливих запалень та захворювань. Для цього лікарі рекомендують використання орального іригатора, завдяки якому ви якісно підвищите рівень гігієни.

Гігієна зубів та ясен за допомогою іригатора

Клінічні дослідження підтверджують для того, щоб підтримувати зуби та ясна у здоровому стані, не достатньо використовувати лише зубну щітку. Щоб впоратися з нальотом, залишками їжі на зубах у важкодоступних місцях ротової порожнини, необхідно використовувати іригатор, який з такими завданнями справляється в три рахунки. Щоденне використання забезпечує повне гігієнічне очищення порожнини рота, видаляє залишки їжі та м'який наліт у найбільш важкодоступних місцях, а також забезпечує догляд за ортодонтичними конструкціями, мостами та незнімними протезами. Також він незамінний для гігієни імплантатів та коронок.

Завдяки появі іригаторів гігієна ротової порожнини в домашніх умовах вийшла зовсім на інший рівень. Наприклад, у лікувальному догляді за зубами та яснами справжню революцію зробив іригатор Pecham. Його насадка Pecham триструменева має незаперечні переваги в очищенні, масажі та поліпшенні кровообігу ясен. Після її використання відзначається значне зменшення кровоточивості та запалення ясен завдяки потрійним пульсуючим струменям, які забезпечують чудове міжзубне очищення та одночасний гідромасаж. Дана насадка рекомендована як для профілактики, так і для лікування захворювань ясен (гінгівіт, пародонтит, пародонтоз).

Підсумовуючи, варто відзначити, що захворювання ясен з кожним роком молодшає, хоча це більше вікове захворювання. У світі 75% дорослого населення діагностують захворювання пародонту. Серед українського населення кожна третя доросла людина страждає на захворювання ясен! Для того щоб не потрапити до цих людей необхідно не тільки регулярно проходити профілактику карієсу, але і піклуватися про здоров'я ясен.