×

Ваш кошик порожній

Догляд за брекет-системою за допомогою іригатора

Догляд за брекет-системою за допомогою іригатора
19 квітня 2020 р. 23:05

 Отже, ви вирішили встановити брекети, щоб домогтися засліплюючої посмішки з правильним прикусом і рівними зубами. Це рішення далося вам нелегко, оскільки, незважаючи на всю користь брекетів, носити їхню справу клопітку. До них є безліч протипоказань (наприклад, не допускається вживання занадто холодних або гарячих напоїв, а також повна заборона на паління), вони вимагають додаткового догляду і не терплять до себе зневажливого ставлення. Це як дорогий костюм, який потрібно плекати і пестити. Зокрема, брекет-систему необхідно правильно і регулярно очищати, використовувати для цього спеціальні засоби, ополіскувачі та багато іншого. Але, незважаючи на всі незручності носіння брекетів, їхня користь для зубів дуже велика.

Чищення зубів під час носіння брекетів

Для людей, які носять брекети, дуже важливо чистити зуби після кожного перекушування, їди, а не тільки вранці і ввечері, коли ця процедура повинна виконуватися з подвійною ретельністю. І причина частого чищення полягає в тому, що шматочки їжі при кожному прийомі їжу забиваються в щілини між зубами та брекетами і простим полосканням тут ніяк не обійтися. Якщо ці залишки їжі своєчасно не видалити, вони починають гнити, згодом можуть розвинутися різні стоматологічні захворювання. Тому люди, що носять брекети, повинні особливо ретельно ставитися до очищення зубів. І для чищення вже недостатньо буде простої зубної щітки, оскільки вона не здатна впоратися із залишками їжі, які можуть причепитися до брекетів. Із цим завданням ідеально впорається іригатор, пристрій, який очищає порожнину рота за допомогою тонкого струменя рідини під тиском. Звичайно, іригатор є додатковим засобом для очищення, тому про саму зубну щітку не варто забувати.

Використання іригаторів під час носіння брекет-системи

Отже, іригатори дуже ефективні для тих, хто носить брекети. В якості рідини, яка служить основою для очищення, можуть бути використані спеціальні розчини або проста вода. Ви можете проконсультуватися із зубним лікарем, який підкаже, що саме варто використовувати вам у вашому конкретному випадку. Самостійно експериментувати з розчинами не варто, оскільки в деяких випадках можуть викликати роздратування ясен. Також при чутливих яснах варто вибирати ті моделі іригаторів, які мають можливість регулювати натиск струменя.

Використання іригаторів для брекетів дуже вигідне тим, що іригатори бувають, як стаціонарними, так і переносними, дозволяючи носити даний прилад із собою на заняття, навчання, поїздку та очищати порожнину рота щоразу, після їди. Використання іригатора характеризується безшумністю, дозволяючи не привертати до себе зайвої уваги, перебуваючи у громадських туалетах. Також перевага використання іригатора для брекет-системи полягає в тому, що він, не завдаючи жодної шкоди брекетам, делікатно усуває залишки їжі та м'який наліт навіть у важкодоступних місцях порожнини рота. Після використання іригатора, який напором тонкого струменя очистить ваші зуби, можна приступити до очищення зубів за допомогою зубної щітки. Для брекет-системи є спеціальні щітки з твердим ворсом профілю, який може бути хвилястим або v-подібним. Придбати такі щітки можна в аптеці.

Іригатори для ротової порожнини

Якщо ви хочете, щоб під час носіння брекет-системи ваші зуби та ясна отримували потрібний їм догляд та турботу, кращого засобу, ніж зубний іригатор, ви для цієї мети не знайдете. Адже зубний іригатор є найпрогресивнішим і найефективнішим на сьогоднішній день приладом для догляду за порожниною рота: зубами, яснами та брекетами. І, враховуючи зростання популярності цього приладу, можна позбутися того, що все більша кількість людей оцінили ефективність і виправданість такого капіталовкладення. Їх асортимент на сьогоднішньому ринку досить великий, але, при цьому, всі вони підкоряються одному принципу дії: з резервуару вода або розчин, що очищає, за допомогою напору під високим тиском (до семи атмосфер) подається в порожнину рота через змінні насадки (для брекет-системи є своя насадка). Такий принцип дозволяє здійснити ідеальне очищення не лише самих зубів, міжзубних щілин та ясен, а й самих брекетів. Що стосується спеціальної насадки для брекет систем, але такою насадкою є гідро - інтердентальна щітка для іригатора SoWash, яка також відома як йорж. Дана насадка є інноваційною і поки що єдиною у своєму роді міжзубною щіткою, яка одночасно очищає зуби за допомогою йоржика та водяного струменя, що гарантовано забезпечує ідеальну чистоту всіх міжзубних проміжків. Використовувати цю насадку можна як звичайний йоржик для міжзубних проміжків або разом з іригатором, коли очищення виконується і йоржиком, і напором струменя. Єршики передбачають різні розміри: тонкий, тонкий екстра, ультра тонкий, супер тонкий, конічний.

Переваги придбання зубного іригатора

Незважаючи на те, що зубний іригатор є досить дорогим придбанням, його користь оцінюється набагато більше. Адже, купуючи іригатор під час носіння брекет-системи, ви зможете користуватися ним і після зняття брекетів. Адже за допомогою такого приладу ви зможете:

- ефективно та якісно очищати важкодоступні місця у порожнині рота;

- усувати неприємний запах, який може утворитися від залишків їжі між зубами та в ясенних кишенях;

- здійснювати профілактику карієсу, пародонтиту, пародонтозу, гінгівіту, періоститу, утворення зубного каменю;

- масажувати ясна та усувати їх кровоточивість;

- доглядати імплантати, очищати зуби під зубними мостами, протезами (для цього використовуються ортодонтичні насадки);

- забезпечувати догляд за зубами та зміцнювати їх під час вагітності.

Таким чином, іригатор для людей, які носять брекет-системи та інші незнімні ортодонічні конструкції, є незамінним другом, помічником та соратником на шляху до здорової та засліплюючої посмішки. І чим раніше вони починають його використання, тим більше гарантій того, що їхні зуби залишаться якомога довше здоровими та красивими.