×

Ваш кошик порожній

Догляд за імплантами з іригатором

Догляд за імплантами з іригатором
21 квітня 2020 р. 23:05

Зубні імпланти – це унікальна можливість для кожної людини відновити свою гарну усмішку. Будь це один зуб або повністю щелепа, вони здатні компенсувати втрату або замінити зуб, який не піддається відновленню. Саме імпланти дозволяють не втрачати якість життя у ситуації, коли стоматолог не може врятувати зуб шляхом реставрації.

Безперечною перевагою є і те, що на місце відсутнього «рідного» зуба можна легко підібрати за колірною гамою, формою, розміром штучний «протез», який не гірше виконуватиме жувальну та естетичну функції природних зубів. Однак установка подібної конструкції не означає, що їй не загрожуватиме ті захворювання, які характерні для «справжніх» зубів. Для збереження зубних імплантів якомога більш тривалий термін, потрібен регулярний, відповідальний, більш ретельний і ефективний догляд.

Імплантація – друге життя вашої посмішки

Імплантація та протезування нерозривно пов'язані між собою у процесі створення гарної посмішки. Це означає, що дбати потрібно як за імплантом, так і за коронкою, розташованою на ньому. Для того, щоб імпланти прослужили якомога довше, необхідно після їх встановлення дотримуватися певних правил догляду за даними конструкціями.

Гігієна імплантів здійснюється, як і чищення звичайних зубів – за допомогою зубної щітки, флосу та іригатора. Щітку стандартно рекомендується використовувати двічі на день. Флосси (зубні нитки) допоможуть у механічному очищенні їжі та зубного нальоту у міжзубних проміжках. Що ж стосується очищення пришийок, зубних кишень та інших важкодоступних місць, то з цим завданням найкраще впоратися іригатор. Цей засіб гігієни порожнини рота призначений для ретельного видалення залишків їжі та м'якого зубного нальоту. А також для профілактики та лікування захворювання ясен шляхом поліпшення їхнього кровообігу.

З одного боку стоматологічні імплантати це чудова можливість швидко вдихнути друге життя у Вашу усмішку, а з іншого боку не варто забувати, що це своєрідний штучний протез, за ​​яким потрібна особлива увага і догляд. Насамперед, варто зазначити, що наявність імплантатів збільшує ризик захворювання пародонтиту, тому необхідно до щоденної стандартної гігієни зубною щіткою та флоссом, додати іригатор, який би виробляв гідромасаж. Особливу увагу слід приділити частинам імпланту, які виступають над яснами та прилягають до них. Неякісна гігієна найчастіше є причиною запалення ясен у імпланта і як наслідок його відторгнення.

Іригатор для імплантів – найкращий догляд та гігієна

Імплантологія – один із подарунків 21 століття, який дозволяє людям відтворити цю природу посмішку, яку вони не змогли зберегти протягом життя. Сьогодні існує багато імплантаційних систем з дуже високим відсотком приживання та меншою кількістю протипоказань. Також важливо зазначити, що для більшості людей імплант є цілком доступним. Тільки ось мало хто з пацієнтів замислюється, що красиві «нові» зуби залишаться такими ж красивими та здоровими лише в тому випадку, якщо їм буде забезпечено правильний та ретельний догляд. Більшість пацієнтів, які прийняли рішення встановити імпланти, як правило, вважають, що штучні конструкції не схильні до стоматологічних захворювань «рідних зубів». Насправді це зовсім не так – цих проблем штучні зуби боятимуться ще більше.

Звичайно, карієс не є проблемою для імпланту, а ось пародонт цілком імовірний. На жаль, це захворювання не з найлегших і найприємніших. Тому перше, що мають звернути увагу бажаючі встановити імпланти, це дуже якісна гігієна. Природно, досягти дійсно хорошого рівня очищення зубна щітка не зможе, тому рекомендується використовувати іригатор для чищення імплантів. Він просто незамінний для тих людей, у кого в ротовій порожнині є штучні коронки, мостоподібні протези, незалежно від того, встановлені вони на імплантах чи ні.

Як доглядати за імплантами зубів

Особливо важливий іригатор для видалення залишків їжі та м'якого зубного нальоту в міжзубних проміжках, важкодоступних місцях, якими більшою мірою мають штучні конструкції. Також іригатор масажує за допомогою спрямованого потоку води м'які тканини пародонту, тим самим покращуючи кровообіг та трофіку.

Стоматолог, після встановлення імплантатів, як правило, в обов'язковому порядку рекомендує використовувати іригатор для імплантів, оскільки він розуміє, його важливість у забезпеченні гарної гігієни та гарантії в довгостроковій службі конструкції. До того ж, якісна гігієна є ключовою вимогою в післяопераційний період, коли імплант приживається.

На закінчення варто відзначити, що сучасні матеріали, які використовуються для створення зубних імплантів та новітні технології, що застосовуються для їх встановлення, дозволяють конструкціям служити тривалий час. Якщо ви дійсно хочете, щоб імпланти прослужили вам «вірою та правдою» все життя, анітрохи не гірше, ніж власні зуби, їм необхідний правильний, якісний та відповідальний догляд.