×

Ваш кошик порожній

Догляд за іригатором ротової порожнини

Догляд за іригатором ротової порожнини
17 травня 2020 р. 23:05

Про користь іригатора йшлося багато. І ось, ви придбали прилад, який ефективний у боротьбі з карієсом та зубним нальотом. А нам відомо, що саме зубний наліт є для зубів ворогом номер один, оскільки більшість стоматологічних захворювань починаються саме з нього. Для того, щоб іригатор ефективно працював і довго служив, за ним потрібен правильний догляд.

Загальні правила догляду для всіх типів іригаторів:

- з іригатором використовуються лише ті насадки, які випустив той самий виробник та які допустимі для спільного використання;

- точно виконувати правила та вказівки, які передбачені виробником та викладені в інструкції;

- мити прилад необхідно за допомогою спеціального очищувача або прополоснути звичайною проточною водою, не використовувати агресивні засоби для чищення.

Отже, перш за все, кожен іригатор однаковий за своїм принципом дії, але при цьому може бути різним за своїм пристроєм. Адже існують портативні, провідні і іригатори, що підключаються до крана. Відмінності в цих приладах полягає в тому, що портативний іригатор працює від батарейок акумуляторів, провідний від електроживлення, а підключається до крана працює механічно (від напору води). Безсумнівно, найзручнішим є іригатор, що підключається до крана, оскільки його робота ні від чого не залежить – ні від батарейок, які необхідно часто змінювати, акумуляторів, які необхідно зарядити перед використанням, ні від наявності у ванній кімнаті електромережі (і від розташування розеток).

Стаціонарний (підключається до електрики) Іригатор

Якщо ви є власником електричного іригатора, у його експлуатації ви зіткнетеся з деякими особливостями його змісту. Насамперед цим приладом не можна користуватися мокрими руками, оскільки це може призвести до ненавмисного удару струмом. Також не варто допускати ситуації, коли напружений іригатор занурюється у воду або будь-яку іншу рідину – це може стати причиною короткого замикання і удару струмом. Необхідно завжди стежити за станом шнура, оскільки механічні пошкодження на ньому та його оголення може призвести до вищеописаних проблем. Такий іригатор не використовується в момент ванни або душу. Його зберігання має суворо відповідати правилам безпеки: електричний іригатор зберігатиметься тільки в місцях, де на нього не може потрапити вода або будь-яка інша рідина.

Що стосується рідин, які заливаються в такий тип іригатора, то згодом це призводять до засмічення фільтра, і тоді іригатор необхідно ремонтувати. Також рідини, що використовуються, повинні бути спиртові, а не масляні  і після їх використання прилад обов'язково необхідно промити.

Також, що стосується зручності використання, то стаціонарний іригатор (провідний/електричний) не комфортний: він займає багато місця, дуже галасливий (про те, що ви чистите зуби іригатором, знатимуть усі домочадці та можливо сусіди). Про портативність цього приладу і говорити не варто, оскільки через великі розміри та вимогливість в експлуатації (постійна необхідність промивання та просушування приладу) це стає неможливим.

Дорожній (портативний) іригатор

З портативним іригатором, який працює від батарейок, клопоту трохи менше, але все ж таки вони є. Головна турбота з таким приладом полягає в тому, що у вас завжди в запасі повинні бути запасні батареї (тільки хорошої якості). Варто знати, що іригатор, який перебуватиме деякий час під впливом низьких температур, повинен повністю осушитися від води в резервуарі, інакше вода може замерзнути і призвести до поломки конструкції.

При використанні іригатора портативної моделі потрібно пам'ятати, що вони мають невелику потужність напору води, невеликий резервуар, вистачає на обробку тільки однієї щелепи, часто ламаються. Ненадійність пристрою пов'язана з технічною особливістю: близький контакт батарейки або іншого елемента живлення з контейнером для рідини, оскільки прилад невеликих розмірів.

Якщо один із перелічених вище приладів впаде у воду, використовувати його надалі не можна категорично!

Іригатор, що підключається до водопроводу

З іригатором, що підключається до крана, такий клопіт виникнути не може – прилад у своїй роботі не залежить від джерел живлення, тому вода не є для його роботи небезпечною. Його можна використовувати під час прийому ванни або душу (є спеціальний перехідник для душу в асортименті аксесуарів для іригатора SoWash). Даний вид іригатора може розвинути не менше, ніж електричний потужний напір струменя води, але при цьому компактний за розмірами і може бути взятий у відрядження або поїздку.

Іригатор, що підключається до крана, невеликий, легкий, безшумний, безпечний для використання дітьми, оскільки ситуації з коротким замиканням і ударом струму просто неможливі в даному випадку.

Що стосується зручності використання, то іригатор SoWash є таким маленьким і портативним, що може зберігатися у склянці разом із зубною щіткою. Він не вибагливий у використанні, не вимагає промивання та сушіння після використання.

Разом

Іригатор є складним за своїм пристроєм приладом, тому поводитися з ним необхідно дбайливо: не кидати, не залишати включеним без потреби і на тривалий час, насадки приєднувати дуже дбайливо та суворо за інструкцією. Тільки при виконанні цих умов ваш прилад прослужить вам вірою та правдою тривалий час.