×

Ваш кошик порожній

Важливість іригатора при ортопедичних та ортодонтичних конструкціях

Важливість іригатора при ортопедичних та ортодонтичних конструкціях
25 червня 2020 р. 16:43

Якщо з якихось причин Ви втратили свої зуби (одне або кілька) – це ще не привід засмучуватися. Сучасна стоматологія не всесильна, але вона здатна повернути Вам гарну усмішку за допомогою різних конструкцій – протезів та імплантів, які замінять відсутні зуби. Також не все втрачено, якщо природа не наділила Вас правильним прикусом – для цього використовують брекети, які можуть змінити викривлені зуби.

Але наявність тих чи інших конструкцій у ротовій порожнині здатна не тільки принести користь, але й завдати шкоди – вони «притягують» до себе залишки їжі, наліт, які псують наші природні зуби. За наявності таких конструкцій у ротовій порожнині будьте готові до того, що в роті буде накопичуватися більше бактерій, які утворюватимуть м'який зубний наліт і заважатимуть звичайній процедурі їх очищення. А очищення потрібне як ніколи ретельне, якщо Ви хочете зберегти решту зубів у здоровому стані.

Мало хто знає, що наявність будь-яких конструкцій означає, що до особистої гігієни Ви повинні ставитися з подвійною завзятістю. В іншому випадку в ротовій порожнині можуть загострюватися вже наявні стоматологічні хвороби, які можуть загостритися і призвести до втрати зуба. І чим більше Ви втрачатимете свої зуби, тим це гірше для функціонування Вашої щелепи. Так, їх можна замінити протезами або імплантатами, але краще все-таки, коли до старості у Вас зберігаються свої зуби.

Якою ж має бути гігієна, якщо в ротовій порожнині є різні конструкції: протези, імплантати, брекети?


Насамперед, варто знати, що за наявності протезів люди часто страждають на пародонтит або гінгівіт – захворювання ясен. Тому яснам потрібен максимальний догляд. Це і спеціальні зубні пасти, що зміцнюють ясна та використання іригатора, який піклуватиметься про ясна за допомогою здійснення для них масажу. Масаж покращуватиме в них кровотік, а покращений кровотік зробить ясна здоровішими, міцнішими та витривалішими.

Особливу увагу слід приділити процесу чистки. Адже крім звичайних місць для чищення, у тому числі й важкодоступних місць у зубах, доповнюються ще й місця, де конструкція поєднується з природними зубами та яснами. У цих місцях «люблять» накопичуватися залишки їжі, які вступають у взаємодію Космосу з бактеріями, які постійно живуть у роті і тим самим утворюють зубний наліт. Якщо зубний наліт вчасно не видалити, він перетворюється на зубний камінь, видалити який самостійно Ви не зможете - доведеться звертатися до стоматолога. До того ж, зубний наліт є причиною запалень, неприємного запаху з рота.

Для чищення в такому випадку недостатньо використовувати тільки зубну щітку та пасту (варто відзначити, що і паста, і щітка мають бути спеціальними). Необхідні ще й йоржики, а краще іригатор з насадкою йоржиком (компанія Pecham пропонує гідро-інтерднетальну насадку з йоржиком) – в даному випадку Ви одночасно очищатимете, як йоржиком очищати, так і напором води. Це дозволить досягти максимального ефекту під час чищення.

Коли Ви очищаєте зуби та зубні конструкції повинні використовувати:

 

  1. Зубну щітку, чищення якої має здійснюватися мінімум три хвилини, ретельно очищаючи кожен зуб;
  2. Іригатор з гідро-інтерднетальною насадкою з йоржиком, який використовується після використання щітки (процедуру необхідно проводити ввечері перед сном), після чищення вже немає, не полоскати порожнину рота;
  3. Полоскати порожнину рота щоразу після їжі;
  4. Чергувати зубні пасти: протикаріозні та протизапальні;
  5. Використовувати за призначенням стоматолога спеціальні ополіскувачі, але тільки за призначенням,

Під час носіння ортопедичних та ортодонтичних конструкцій зменште вживання продуктів, які можуть застрягати в зубах – горіхів, насіння, попкорну та іншого. Так, іригатор їх видалити під час чищення, але все ж таки краще від них максимально відмовитися.

Говорячи про іригатор детальніше, слід зазначити, що йому приділяється величезна роль у гігієні, не тільки за наявності таких конструкцій, а й взагалі. Оскільки наліт утворюється в ротовій порожнині в будь-якому випадку, навіть якщо у Вас всі зуби і ясна є здоровими. За допомогою іригатора Ви забезпечите профілактику всім відомим стоматологічним захворюванням і дозволить зберегти зуби здоровими максимально довго.

Принцип дії іригатора?


Іригатор названий на честь процесу, який він виконує – іригації. Іригація – це механічне очищення ротової порожнини за допомогою напору води. Струмінь води, спрямована на зуби, вимиває з усіх важкодоступних місць будь-які, навіть найдрібніші частинки їжі, скупчення слини, що вже утворився наліт. Яким би не було місце у щелепі важкодоступним, іригатор із його очищенням впорається. Також іригація призначена і для масажу ясен.

Як користуватися іригатором, щоб досягти максимальної ефективності?


Все дуже просто - стоячи над умивальником, ведіть приладом так, щоб струмінь омивав кожен зуб окремо. Повільно, не кваплячись, щоб обробити кожен куточок. Після того, як ви обробите кожен зуб, приступайте до гідромасажу ясен, за тим же принципом - ведіть приладом по всій поверхні ясен.

Користуватися іригатором дуже просто та повністю безпечно і для зубів, і для самих конструкцій. Головне правильно ним користуватися та правильно підібрати насадку. Адже від насадки залежатиме, яким буде струмінь, що виробляється - одноструменевий, триструминний, монопотік або турбопотік. Слід звернути увагу на ті моделі іригаторів, які передбачають більшу кількість насадок та режимів. На нашому ринку сьогодні представлена лише одна модель, яка відповідає цим вимогам. Це іригатор Pecham. Для іригатора цього виробника створена ціла лінійка насадок, багато з яких призначені саме для ортопедичних і ортодонтичних конструкцій.

Гігієна ротової порожнини при ортопедичних і ортодонтичних конструкціях не є складною, просто про неї необхідно пам'ятати і регулярно виконувати прості правила і вимоги. Так Ви зможете зберегти свої зуби здоровими та красивими.