×

Ваш кошик порожній

Іригатор... а що це?

Іригатор... а що це?
13 квітня 2020 р. 23:05

Автор: Якупова Галія Файзрахманівна

головний лікар клініки "Аванто плюс"

лікар стоматолог-терапевт

стаж роботи – 21 рік.

Мережа клінік "Аванто"

Іригатор... а що це?

Що таке іригатор ротової порожнини і для чого він потрібен, мабуть, знає, не більше 1% населення України. А слово «іригація» для багатьох асоціюється лише зі знаменитим тостом Остапа Бендера: «За іригацію Узбекистану!». Однак ці поняття абсолютно різні і не мають одне до одного жодного стосунку.

Іригатори - це чудові апарати, що ефективно захищають порожнину рота від поширених у наш час захворювань, що викликаються бактеріями та вірусами. Як відомо, порожнина рота населена більш як 20 видами різних хвороботворних мікроорганізмів. Особливо на них багатий зубний наліт. При незадовільній гігієні мікроорганізми активно розмножуються в нальоті, тим самим викликають запалення в прилеглих до зубів тканинах. Постійно прогресуюче запалення, зрештою, призводить до втрати зубів. Для того, щоб запобігти сумному результату, необхідна хороша гігієна. Це щоденна і якнайретельніше очищення порожнини рота від зубного нальоту, а от і від мікроорганізмів в ньому.

З відкритих поверхонь зубів та ясен бактерії можна видалити за допомогою щітки та пасти, але як бути з недоступними ділянками? Ось тут і приходить на допомогу корисний прилад – іригатор ротової порожнини. Потужним струменем він приємно промиває всі важкодоступні зони, таким чином, не дозволяючи накопичуватися хвороботворним бактеріям.

Клінічно доведено, щоденне чищення зубів та використання спеціальної нитки не є достатніми процедурами для підтримки зубів та ясен у здоровому стані. Ці обов'язкові засоби гігієни очищають в повному обсязі ділянки й області у порожнини рота.

Завдяки додатковому догляду за допомогою оральних іригаторів досягається максимальний ефект очищення від залишків їжі міжзубних проміжків, зубоясенних борозенок (складочок між основою коронки зуба та ясен), язика, слизової оболонки. Рідина для іригації під натиском подається в ротову порожнину, масажує ясна, покращує кровообіг, очищає міжзубні простори і зубодесневые кишені від нальоту та залишків їжі.