×

Ваш кошик порожній

Насадки для іригатора для виконання різних завдань

Насадки для іригатора для виконання різних завдань
02 червня 2020 р. 23:05

Про актуальність іригатора вже багато було сказано. Йшлося про те, що іригатор виконує важливу роль у гігієні ротової порожнини, оскільки він очищає наші зуби (зокрема міжзубні проміжки та важкодоступні місця) від залишків їжі, нальоту, мікробів, які призводять до різних стоматологічних хвороб.

Ішлося про те, що іригація, яка виконується цим приладом, дуже важлива для ясен, оскільки виконує їх масаж. Регулярне використання іригатора не тільки запобігає появі різних стоматологічних захворювань (карієс, гінгівіт, пародонтит, запалення), але й покращує стан мікрофлори у роті, наприклад, усуваючи неприємний запах. Доведено, що іригатор є найважливішим додатковим засобом гігієни для щоденного чищення до зубної щітки та пасти.

Але мало інформації про те, що в іригаторі велике значення приділяється насадці, яка виконує основну частину роботи. Саме насадка визначає натиск і різновид струменя, який виконує іригацію. Що ж, заповнюємо прогалини в цій інформації та надаємо вам повні дані про існуючі насадки для іригатора.

Різновиди насадок

Кожна фірма, що випускає іригатор ротової порожнини випускає і різні насадки. Ми розглянемо насадки, які випускають виробник SoWash для іригаторів цієї фірми. Також варто знати, що насадка від різних виробників підходить лише до того іригатора, для якого вона призначається. Тобто для іригатора SoWash підходять лише ті насадки, які призначені виробником. І навпаки, насадки SoWash не призначені для інших фірм.

Насадка «зубна щітка з одним струменем»

Отже, спочатку розглянемо насадку «зубна щітка з одним струменем» виробництва Італійської компанії SoWash. Це насадка зубна щітка із плоскою підстрижкою щетини, яка здійснює одноструминний водний потік. Вона допомагає заощаджувати час під час догляду за зубами: після чищення зубів відразу ж обробити зуби іригатором для максимально ефективного очищення міжзубних проміжків. Тобто тих місць, куди звичайна зубна щітка не здатна дістатися. Зубна щітка оснащена щетиною середньої жорсткості, її кінчики закруглені, щоб під час чищення не травмувати емаль та ясна. Насадка цього типу підходить для ефективного очищення зубів, ясен та міжзубних проміжків, чищення між коронками, брекетами та протезами, а також для профілактики різних стоматологічних захворювань.

Насадка «одноструминна»

Наступна насадка, яку ми розглянемо, це одноструменева насадка SoWash, яка також зветься моноструєм. Призначення цієї насадки полягає в глибокому міжзубному очищенні для випадків, коли ротова порожнина має незнімний протез або ортодонтичні конструкції.

Насадка «трьохструменева»

Також компанія-виробник SoWash пропонує своїм клієнтам і триструминну насадку для іригатора, яка також зветься турбопотік. Вона відрізняється від попередньої тим, що оснащена турбіною, яка змішає повітря з водою та формує мікробульбашки для гідромасажу ясен. Ця насадка є ідеальним варіантом для тих, чиї ясна мають підвищену чутливість, а також у випадках захворювань пародонту (гінгівіт, пародонтит, пародонтоз).

Гідро-інтердентальна щітка «йоржик»

Гідро-інтердентальна щітка для іригатора SoWash, відома також як йоржик – це інноваційна розробка серед міжзубних щіток, яка дозволяє одночасно очищати йоржиком та водяним струменем для ідеальної чистоти всіх міжзубних проміжків. Розглянемо цю насадку детальніше і почнемо з того, що таке йоржик для зубів і для чого він потрібний.

Насамперед, варто відзначити, що тим, хто носить брекет-системи, йоржик для зубів просто незамінний. Призначенням цього пристрою є супер ефективне механічне видалення зубного нальоту, твердих залишків їжі з важкодоступних місць і міжзубних проміжків; очищення бічних поверхонь зуба, які знаходяться поруч із ділянкою, де відсутній зуб; рекомендований при захворюванні ясен, скученості зубів, за наявності мостоподібних протезів; для здійснення легкого масажу ясен; для видалення зовнішнього фарбування зуба від нальоту, створеного тютюном, кавою, чаєм, соками, що фарбують, і т.д.

Корисно? Безперечно! А тепер уявіть, що ця супер корисна річ доступна при використанні іригатора, який також є суперкорисним. Тобто ви забезпечуєте своїй ротовій порожнині подвійну турботу та захист від шкідливого впливу ззовні.

Насадка може бути використана як звичайний йоржик для міжзубних проміжків або спільно з іригатором, щоб відбувалося одночасне очищення і йоржиком, і напором струменя. Якщо ви використовуєте йорж окремо, передбачається гумова ручка в наборі для того, щоб помістити в неї йорж.

Компанія SoWash враховує особливості кожного свого клієнта, тому створила серію йоржиків із різними розмірами для максимального комфорту використання. Це тонкий і супер тонкий йоржик, екстратонкий та ультратонкий, а також конічний йоржик. Всі вони представлені в різних кольорах, мають різні розміри щетини.

Для виготовлення міжзубних йоржиків використовуються матеріали найвищої якості. Основа його виконана з металу, покритого поліуретаном, щоб запобігти гальванічну чутливість у тих пацієнтів, які мають ортодонтичні конструкції або жувальні апарати.

Висновок

Кожна насадка є унікальною. Тому вибирати насадку слід виходячи з стану зубів, наявності в ротовій порожнині сторонніх конструкцій і від бажаного результату. Але однозначно одне – кожна з них принесе вам масу користі та помітне покращення вже після двох тижнів використання!