×

Ваш кошик порожній

Вибираємо найкраще для своїх зубів – іригатор Pecham

Вибираємо найкраще для своїх зубів – іригатор Pecham
13 квітня 2023 р. 19:10

Все, що ми вибираємо для себе, має бути кращим. Зокрема, це стосується не лише речей, продуктів харчування, а й засобів для підтримання організму у здоровому стані. Тому, коли йдеться про зуби та про їхнє здоров'я, ми також повинні обирати лише найкраще. А найкращим для наших зубів є іригатор.

Який іригатор вибрати?

Догляд за зубами дуже важливий з перших років нашого життя, щоб завжди підтримувати їх у відмінному стані до кінця життя. Адже зуби можуть почати псуватись непомітно для нас, а коли ми помічаємо стоматологічну проблему, для зуба може бути пізно – він вже повністю зіпсований чи загублений. Цього допускати не можна, тому піклуватися про них необхідно завжди: регулярно та якісно. А це має на увазі не тільки використання зубної щітки вранці та вечорами, жування жувальних гумок та полоскання водою або спеціальними розчинами, а й використання такого побутового приладу домашнього використання, як іригатора.

Користь використання іригатора

Використовувати іригатор дуже важливо, оскільки щітка (навіть із найякіснішою щетиною) не здатна видалити весь наліт, бактерії та залишки їжі, які прилипають не тільки на видимій поверхні зубів, а й у важкодоступних віддалених місцях у ротовій порожнині, до яких щітці не дістатися. А ось іригатор в даному випадку всесильний - він проникає навіть у найзатишніші закутки в зубному ряду, щоб за допомогою водяного струменя вимити із зубних щілин все те, чого там бути не повинно. Тобто після використання іригатора ваші зуби будуть повністю чистими. А повна чистота зубів – це запорука того, що багато стоматологічних проблем вам не страшні. Зокрема, карієс, який для зубів є найпоширенішим і найнебезпечнішим ворогом. Карієс не тільки руйнує зуби, а й стає причиною інших захворювань, що призводить до повної втрати зуба навіть у молодому віці. До того ж небезпека для зубів несе не тільки наліт, що руйнує зубну емаль, а й слабкі, хворі, запалені ясна, які схильні до хвороб через слабкий кровоток і слабку тканину. Поліпшити цей кровотік і посилити міцність тканини ясен можна тільки за допомогою регулярного масажу. Щітка цей масаж не виконує – його гідравлічний варіант виконує лише іригатор.

Принцип роботи пристрою

Отже, іригатор призначений для очищення зубів та порожнини рота в цілому від зубного нальоту, а також того, що його утворює – залишків їжі та бактерій, які постійно живуть у порожнині рота, яких позбутися повністю і назавжди неможливо, але можливо тимчасово зменшувати їх кількість. І цього робить іригатор, який вимиває і бактерії, і залишки їжі, і наліт із зубів, що вже утворився, за допомогою води, яка має форму спрямованого струменя під тиском. Під час використання приладу струмінь води повільно і поступово прямує на кожен зуб, зупиняючись на ньому на деякий час, на кожний проміжок між зубами, на місця з'єднання краю зуба та краю ясен, щоб вимити невидимі для ока частинки їжі. Після того, як кожен зуб верхньої та нижньої щелепи буде оброблений, тобто очищений, така ж процедура виконується і для ясен – спрямований струмінь масажує ясна від одного краю до іншого. Все, що має робити користувач, так це водити приладом від одного краю до іншого, даючи іригатору виконати свою роботу. Єдине при цьому, що слід виконувати, це правильно тримати голову, щоб використана вода стікала в умивальник, а не потрапляла в горлянку. Також слід дотримуватися правил безпеки використання побутового приладу – стежити, щоб струмінь води не потрапляв у ніс, вуха, очі. Ось, власне, і все.

Іригатори Pecham

Тепер поговоримо про «кращий вибір іригатора». Як ми говорили на самому початку, ми гідні кращого, тому і іригатор маємо вибирати найкращий. А найкращим є іригатор Pecham, і зараз розповімо чому. Перш за все варто згадати, що іригатор Pecham – це прилад, що працює від водопровідного крана, до якого він підключається. Тому вода, що використовується для роботи, постачається одразу з крана. Така вода повністю безпечна, оскільки проходить додаткову фільтрацію. До того ж ця вода не ковтається, а виливається після використання в умивальник. До того ж прилад можна використовувати і в душі (що неможливо за інших варіантів іригатора). А тепер про переваги над іншими приладами. Від стаціонарного приладу, що підключається до крана, вигідно відрізняється тим, що не потребує додаткового електричного джерела живлення (розетки). Також у зв'язку з цим критерієм, іригатор Pecham є повністю безпечним, оскільки не працює одночасно з водою та електрикою. Також він більш безшумний у роботі, не передбачає резервуар, який необхідно постійно заповнювати, відрізняється більшою практичністю та тривалішим терміном роботи (він не ламається від легкого удару, оскільки його конструкція міцніша). Від портативного іригатора іригатор Pecham відрізняється всім тим, що і від стаціонарного, але при цьому передбачає більшу кількість налаштувань, режимів, функцій та насадок (портативні їх практично не передбачають). Портативний іригатор взагалі вважається ненадійним і не практичним, єдиною його перевагою є те, що він зручний у використанні в подорожах - він працює від батарейок. Але ця перевага має і свої недоліки - робота з ним небезпечна, резервуар маленький і води в ньому не вистачає навіть на очищення одного зубного ряду. Не кажучи вже про те, що їх конструкція дуже крихка, тому прилад дуже часто ламається, а ремонт (якщо він можливий) коштує набагато менше, ніж вартість нового приладу. Тому вибір кращого іригатора є очевидним.

Висновок

Насамкінець хотілося б відзначити, що іригатор Pecham необхідний при будь-якому стані зубів. Якщо вони здорові – за допомогою іригатора ви здійснюватимете профілактику стоматологічних захворювань, щоб ваші зуби залишалися й надалі здоровими. Якщо ваші зуби часто страждають від карієсу, значить, очищення зубів не є ефективним, а зробити його ефективним зможе лише іригатор. Якщо ясна часто запалюються, значить, ясна слабкі і потребують зміцнення, яке досягається гідравлічним масажем, який виконується іригатором. Ну а якщо у вашій порожнині рота є різні стоматологічні конструкції, то іригатор просто незамінний, оскільки кожна така конструкція для зубного нальоту є ніби магнітом - під ними і біля них постійно накопичуються залишки їжі, які щітка не в змозі видалити. Вилучить їх лише іригатор.

Тому якщо досі ви сумнівалися в необхідності іригатора або не знали, який саме придбати, то тепер вибір є очевидним – тільки найкращий, тільки іригатор Pecham!