×

Ваш кошик порожній

Догляд за допомогою іригатора за вибіленими зубами

Догляд за допомогою іригатора за вибіленими зубами
21 червня 2020 р. 00:05

Сьогодні кожен хоче мати білу посмішку. Це ознака здоров'я та успішності у нашому суспільстві. Сучасні тенденції свідчать, що зуби мають бути білими, рівними та здоровими. І ми всіма силами намагаємось зробити їх такими. На жаль, досягається жадана біла посмішка не п'ять хвилин. Це дорога стоматологічна послуга, яка потребує дотримання певних правил та рекомендацій щодо догляду після її проведення, щоб зуби залишалися білими надовго після процедури відбілювання.

Процедура відбілювання зубів

У європейців спостерігається, як правило, жовтуватий відтінок зубів – це наша особливість. Але нас приваблює голлівудська посмішка, якої ми прагнемо будь-якими способами. Тому процедура відбілювання сьогодні набирає обертів популярності у кожному стоматологічному кабінеті. І якщо раніше відбілювання було доступне тільки для дуже багатих людей, то сьогодні воно доступне для кожного. До того ж, методів відбілювання зубів сьогодні існує досить великий вибір. Аж до того, що споживачеві доступний величезний вибір засобів для відбілювання в домашніх умовах за допомогою різних зубних паст, гелів, систем відбілювання, які можна придбати в будь-якій аптеці.

 

Використовуючи ці препарати, необхідно бути дуже обережними, оскільки вони можуть сильно пошкодити зубну емаль. Що ж стосується професійного відбілювання, то його використовують у тому випадку, якщо сама по собі зубна емаль є прозорою, а жовтуватий відтінок набув дентину - більш пориста тканина, що знаходиться під нею. І в результаті ви регулярно стежите за гігієною порожнини рота, але зуби все одно жовті. У такому разі може допомогти тільки відбілювання в стоматологічному кабінеті.

Важливо знати, що колір зубів впливають як генетичні дані, а й твердий і м'який наліт, який накопичується на зубах.

Заходи профілактики після відбілювання зубів 

Після проведення відбілювання зубів необхідно ретельність виконувати певні рекомендації, оскільки сама процедура відбілювання робить наші зуби слабкими і дуже чутливими до зовнішніх факторів (харчування їжі, напоїв, сигарет тощо). Повинна дотримуватися якісна гігієна ротової порожнини, регулярні стоматологічні профогляди для гарантованого збереження набутої білизни протягом тривалого часу.

 

Спочатку після відбілювання є найважчим, оскільки дуже важливо в перші два тижні ефект зберегти. Для цього протягом перших двох діб необхідно повністю відмовитися від чаю, кафе, червоного вина, морсів, соків, шоколаду, лимонаду та інших газованих напоїв, фруктів та ягід, що мають фарбуючий ефект, моркви, буряків та інших барвників, соєвого, кетчупу. , аджики, гірчиці та інших барвистих соусів. Ці продукти бажано у майбутньому також обмежити до мінімального споживання. Якщо все ж таки ви будете їх вживати, після їди необхідно максимально ретельно очистити свої зуби за допомогою зубного іригатора.

 

Також протягом перших двох діб після проведення процедури відбілювання необхідно повністю відмовитись від куріння сигарет, сигар, трубки. Тютюновий дим містить певні компоненти, які накопичуються на зубній емалі та викликає її потемніння, що призводить до того, що зуби швидко темніють. І бажано повністю прибрати цю звичку зі свого життя або зменшити її до мінімуму, якщо ви хочете зберегти свої зуби білими. Важливо знати, що куріння, як ні що інше, негативно позначається на зубах після відбілювання. Аж до того, що всі праці можуть бути зведені нанівець.

 

Після процедури відбілювання прописується наступна гігієна ротової порожнини: обов'язкове використання якісної зубної щітки, пасти, зубної нитки та іригатора. Завдяки такому ретельному підходу, ви зможете максимально довгий час підтримувати найкращий естетичний ефект від проведеного відбілювання зубів. Чищення зубів має бути регулярним – мінімум двічі на день (максимально ретельним і тривалим – не варто шкодувати на це свій час), іригатор використовувати стільки разів, скільки порадить стоматолог.

 

Придбання іригатора ротової порожнини також є обов'язковим. Однією з причин цього є те, що зуби після відбілювання набувають підвищеної чутливості, іноді і до жорсткості зубної щітки. Тому, щоб забезпечити своїм зубам максимально дбайливий, але ефективний догляд, вам не обійтися без іригатора.

Післямова

Відбілювання – це лише початок шляху до гарної посмішки. Щоб вона завжди залишалася білою і здоровою, необхідно постійно докладати максимум зусиль щодо підтримки даного ефекту та догляду з іригатором ротової порожнини.