×

Ваш кошик порожній

Здорові зуби з іригатором змалку

Здорові зуби з іригатором змалку
18 квітня 2023 р. 18:51

Починаючи з дитячого віку дуже важливо привчити дитину до гігієни в цілому, а також до правильного догляду за ротовою порожниною, зокрема. Дуже важливо, щоб дитина змалку розуміла, що завдяки догляду та турботі про зуби і ясна, вони збережуть своє здоров'я і красу протягом усього життя. Якщо з раннього віку у людини сформувати звичку доглядати ротову порожнину регулярно використовуючи ефективні засоби гігієни, це вбереже його від постійних і дорогих візитів до стоматолога.

Більшість батьків помилково вважають, що дитячі молочні зуби безглуздо лікувати і ретельно доглядати їх, оскільки згодом вони все випадуть. Поширена думка, що потрібно починати стежити за дитячими зубами тільки після того, як усі молочні зуби зміняться на незмінні. Ця думка помилкова, оскільки молочні зуби, по-перше, дуже важливі для здоров'я організму в цілому, а по-друге, вони є чудовим «матеріалом», на якому можна вчити дітей особистої гігієни. До того ж, завдяки догляду за молочними зубами ви зможете уникнути багатьох проблем у майбутньому. Наприклад, уражені зуби карієсом є джерелом інфекції в організмі, що негативно впливає на роботу багатьох органів. Слід зазначити, що причиною неправильного прикусу часто є зруйновані зуби. Тому дитячі стоматологічні захворювання дуже важливо вчасно лікувати. А ще краще – не допускати захворювань та руйнувань за допомогою правильної та щоденної гігієни.

Дитячі стоматологічні захворювання

Дитячі зуби найчастіше піддаються фісурному карієсу та стоматиту. Це з специфікою форми молочного зуба: він має глибокі фісури (поглиблення) посередині зуба, який покритий тонкою емаллю. Так як діти найчастіше не усвідомлюють важливості та необхідності гігієни зубів, каріозний процес у поглибленнях швидко розвивається.

Також поширеними в дітей віком є ​​стоматити, що виникають при стоматологічних проблемах. Це захворювання слизової оболонки порожнини рота, що виникає через недотримання гігієни, рясні зубні відкладення, зруйновані зуби, дисбактеріоз порожнини рота.

Кожне це захворювання потребує обов'язкового візиту до стоматолога. Для того щоб заздалегідь не допустити виникнення цих проблем, з ранніх років привчайте свого малюка до чищення зубів з використанням зубної щітки, нитки та іригатора.

Профілактика дитячих стоматологічних захворювань

Іригатор рекомендується використовувати дітям від 12 років. Можна користуватися і з більш раннього віку, наприклад, з 7-ми років, але під наглядом батьків. Для дітей рекомендується користуватися іригатором у слабкому режимі роботи, який має менший напір водяного струменя.

Іригатор необхідний для профілактики та лікування карієсу, захворювань ясен, а також чищення ортодонтичних систем (брекетів) та інших незнімних конструкцій, які найчастіше встановлюватимуться дітям у підлітковому віці.

Користь іригатора для дитини

Відповідно до сучасних досліджень, зуби необхідно чистити двічі на день протягом мінімум двох хвилин. Коли дитина використовує для чищення тільки звичайну зубну щітку, чищення протягом зазначеного часу стає для нього занадто стомливим заняттям, яке він з часом починає скорочувати або пропускати взагалі. Це є причиною проблем із привчанням дітей до регулярного чищення зубів. Саме тому використання дитячого іригатора є ефективним вирішенням цієї проблеми, оскільки він не тільки зручний та цікавий у використанні, але й максимально корисний:
  1. Насамперед, чищення зубів за допомогою іригатора відбувається цікавіше – дві хвилини чищення пролітають значно швидше, оскільки у дитини немає необхідності виконувати стомлюючі монотонні рухи вниз-вгору. Все, що йому необхідно робити, так це направляти струмінь води в важкодоступні місця, що потребують очищення.
  2. Також слід зазначити, що чищення зубів іригатором є більш ефективним: регулярне використання іригатора на додаток до зубної щітки (використання якої обов'язково!) дозволить дитині незабаром забути про походи до стоматолога. Профілактика завжди дешевше та простіше, ніж лікування захворювання.
  3. По-третє, варто зазначити, що гігієна за допомогою іригатора є безпечною. Для очищення іригатор використовує лише струмінь води під натиском, який має бути спрямований на зуби та ясна.
  4. Чищення зубів іригатором є максимально зручним. Пристрій створений таким чином, щоб малюк міг використовувати його без особливих зусиль. Іригатор Pecham легкий, безшумний, компактний, а також має маленьку ручку, зручну для дітей.

Хочеться відзначити, що іригатор для дітей – це цікавий спосіб піклуватися про зуби. А також чудова можливість прищепити дитині звичку до регулярної гігієни ротової порожнини.

Варто наголосити, що використання іригатора буде корисним не тільки в дитячому віці, а й у підлітковий період, а також наступні роки життя. Іригатор корисний для кожного члена сім'ї – від дитини до представників найстаршого покоління, з різницею лише в тому, що кожному необхідно використовувати різні насадки для іригатора залежно від необхідності вирішення певного завдання.