×

Ваш кошик порожній

Іригатор - гідромасаж для ясен

Іригатор - гідромасаж для ясен
20 червня 2020 р. 23:09

На жаль, у дитинстві під час уроків гігієни забувають згадати про те, що важливо доглядати не лише безпосередньо зуби, а й ясна, які являють собою основу для зубощелепної системи. Ретельний догляд також необхідний і для тканин, що прилягають до ясен. Тільки комплексний догляд за ротовою порожниною в цілому допоможе попередити і уникнути виникнення стоматологічних захворювань.

Захворювання ясен 

Одним із найпоширеніших захворювань пародонту є гінгівіт - це початковий ступінь запалення ясен і виникає вона, як правило, через неякісний догляд за ротовою порожниною. Запалення ясна провокують бактерії, які розмножуються в зубному нальоті. Ці бактерії (анаероби) проникають і живуть під яснами, продуктом їх життєдіяльності є ферменти та токсини. Ознаками даного захворювання є запалення, кровоточивість, болючість, зміна ясен у кольорі. Вона може червоніти при гострому запаленні або набути синюшного відтінку, коли процес знаходиться в хронічній стадії.

 

Що робити, щоб не допустити кровоточивості ясен? Насамперед, необхідно забезпечити якісну гігієну порожнини рота, яка включає не лише чистку зубів двічі на день, а й масаж ясен. З цим завданням найефективніше може впоратися лише іригатор. Він якісно очистить за допомогою струменя води залишки їжі та м'який зубний наліт, а також проведе гідромасаж ясен. Процедура займає всього кілька хвилин, але ви гарантовано убезпечите себе від кровоточивості.

 

Другою поширеною проблемою є пародонтит – це серйозніше захворювання, ніж гінгівіт. Нерідко буває, що кровоточивість ясен супроводжується неприємним запахом із рота. Ознаками даного захворювання є печіння та свербіж у роті, що супроводжується болем під час чищення зубів, вживання їжі, особливо холодної чи гарячої, кислої чи солодкої. Небезпечно те, що розвиток цього захворювання відбувається часто непомітно, і проявляється воно вже в досить занедбаному стані, що супроводжується набряком ясен, структурними змінами зубоальвіалярної системи. Якщо пародонтит не розпочати вчасно лікувати, це може призвести до того, що постраждають тканини та зв'язки, які підтримують зуб у щелепній лунці. Також може постраждати і сама кісткова тканина щелепи. Лікування пародонтиту призначає лікар і його необхідно виконувати. Як правило, невід'ємною частиною лікування є промивання кишень за допомогою іригатора.

 

Статистика показує, що вищезазначеними захворюванням страждає приблизно 35% дорослого населення та 10% дітей. А також відзначається тенденція до омолодження захворювань пародонту, тому що раніше воно було характерно людям похилого віку.

Звичайно захворювання краще і дешевше не допускати, ніж лікувати. Щоденна якісна гігієна, яка включає очищення міжзубних проміжків, масаж ясен, поліпшення кровообігу тканин пародонту і насичення їх киснем дозволяє зберегти зуби і ясна здоровими в домашніх умовах.

Гідромасаж ясен – запорука здоров'я

Давайте проаналізуємо необхідність масажу ясен. Навіщо це? І чому потрібно використовувати іригатор?

 

Насамперед, для гідромасажу ясен (а його забезпечує лише іригатор за допомогою спрямованого потоку води) покращується мікроциркуляція пародонту, а це гарантія їх здорового стану, зникнення кровоточивості, покращення місцевого імунітету (Ph/мікрофлори). За допомогою напору води вимиваються патологічні мікроорганізми, які перебувають у пародонтальних кишенях і з часом призводить до того, що кишеня зникає природним шляхом. Завдяки зрошенню ясен забезпечується поліпшення гігієнічного стану ротової порожнини, знижується і повністю зникає кровоточивість ясен.

 

Профілактика та лікування ясен за допомогою іригатора може здійснюватися як у вагітних жінок, хворих на цукровий діабет, так і у тих, хто носить брекети, імпланти або незнімні зубні протези.

Що стосується вибору іригатора для лікування та профілактики захворювань ясен, то тут увагу варто приділити вибору насадки. Надати перевагу рекомендується трьох струминної насадки. Головною її відмінністю від одноструминної є не тільки більша кількість дірочок, а й наявність турбіни. Цей елемент важливий тим, що він змішує повітря з водою, а це призводить до утворення мікробульбашок. Чим вони корисні?

Анаероби – бактерії, які, як правило, живуть у зубоясенних кишенях, у безповітряному просторі та провокують захворювання пародонту. Коли порожнину рота обробляється іригатором з триструнною насадкою, що володіє турбіною (наприклад, насадкою Pecham), то кишеня промивається водою, насиченою цими мікропухирцями. При цьому анаероби гинуть природним шляхом, оскільки повітря для них згубне.

Мікрофлора ротовї порожнини 

Як відомо, порожнина рота містить до 300 видів різних бактерій. Вони постійно потрапляють до рота за допомогою повітря, їжі, води – це транзитні мікроорганізми, які не є для ротової порожнини постійними (і не повинні бути такими). Що стосується постійної мікрофлори, завдяки якій підтримується нормальна та стабільна екосистема ротової порожнини, то вона ґрунтується на 30 мікробних видах (вони досить різноманітні та включають актиноміцети, бактерії, гриби, рикетсії, найпростіші, спірохети та віруси). У нормальних умовах зміни в екосистемі не відбуваються, окрім тих моментів, коли вони мають відбуватися (залежно від часу доби, місяця тощо). Під нормальними умовами мається на увазі, що не повинні використовуватися антисептичні пасти, антибіотики, лікувальні розчини та ополіскувачі на постійній щоденній основі, оскільки це призводить до порушення екосистеми та розвитку дисбактеріозу ротової порожнини.

 

Регулярне використання різних розчинів та лікувальних рідин – це пряма дорога до порушення балансу між власною та чужорідною мікрофлорою. А це може призвести до виникнення не просто дисбалансу, а й до карієсу, запальних захворювань. Для того, щоб ваші зуби залишалися здоровими необхідно доглядати всю порожнину рота.