×

Ваш кошик порожній

У відпустку разом із іригатором

У відпустку разом із іригатором
25 червня 2020 р. 01:39

Напередодні довгоочікуваного літа і такої ж довгоочікуваної відпустки кожен починає будувати плани на відпочинок задовго до його початку: вибір місця (країна, курорт, готель), одяг, необхідні речі, які можуть знадобитися. Досвідчені мандрівники знають, що до списку важливих і потрібних речей у дорогу має входити міні-аптечка, з найнеобхіднішими препаратами, які допоможуть вам за лічені хвилини адаптуватися до нового клімату іншої країни. Це класичний набір, який має складатися із препаратів для серця, шлунково-кишкового тракту, від головного болю, застуди і далі індивідуально. Навіть якщо у вас найміцніше здоров'я, це не гарантує того, що в чужій країні ви не станете жертвою місцевих захворювань, які можуть зіпсувати вам відпустку. Тому про здоров'я треба подбати насамперед.

Не варто забувати і зуби.


Насамперед, влітку наш організм переживає зміну складу мікроелементів, зокрема вміст кальцію в нашому організмі. Влітку він підвищується до максимуму, тоді як узимку він перебуває на мінімумі. Причиною цього є вплив тепла та сонця, які змушують інтенсивніше працювати паращитовидні залози, активніше виробляти та засвоювати вітамін D, до завдань якого входить регулювання кальцієвого обміну. Надлишок або недолік кальцію шкідливий для наших кісток, зокрема для зубів, тому вирушаючи взимку у відпустку в гарячі країни, де наш організм буде різко схильний до іншого клімату, ми повинні забезпечити нашим зубам максимальний догляд, щоб знизити можливий ризик погіршення їхнього стану (недолік кальцію може призвести до того, що зуби почнуть хитатися і випадати). Що ж до літа, то надлишок також шкідливий нашим зубам.

Також не корисний для наших зубів і новий режим харчування, відмінний від звичного складу води, зміна режиму сну та неспання. Особливо великої шкоди на нас чекає з боку тропічних фруктів, кислоти яких роз'їдають нашу зубну емаль, що прискорює процес утворення карієсу. Цьому сприяє і збільшення кількості солодощів (морозиво, соки і т.д.).

Якість гігієни ротової порожнини в період відпустки знижується і стає малоефективною (після кожного прийому солодкого або просто їжі (а влітку, під час відпустки, це відбувається частіше, ніж при звичайному ритмі життя) на зубах залишаються не дочищені залишки їжі, які для бактерій є самим актуальним і плідним місцем для розмноження Особливо шкідливим для наших зубів є залишки вуглеводної їжі (після вживання солодощів та фруктів), що призводить до різних стоматологічних захворювань (навіть короткої відпустки цілком достатньо, щоб значно погіршився стан наших зубів). час відпочинку та після нього нашим зубам необхідно забезпечити додатковий захист, який убереже наші зуби від усіляких проблем.

Що мається на увазі?


А те, що в доповненні до зубної щітки і пасти (якими щоранку і щовечора необхідно користуватися беззаперечно) потрібно використовувати іригатор ротової порожнини, який покликаний видаляти всілякі залишки їжі на наших зубах, видаляти бактеріальний наліт, масажувати наші ясна, щоб забезпечити їм потрібне кровопостачання. Тільки використовуючи іригатор, ви зможете гарантовано не допустити розвитку карієсу, причиною якого є бактеріальний наліт.

Іригатор за допомогою напору струменя води видаляє всі залишки їжі та м'який зубний наліт із найбільш важкодоступних місць (це міжзубні простори, ортодонтальні кишені тощо). Особливо рекомендовано використовувати іригатор тим, хто носить брекет-системи, різні ортопедичні конструкції, коронки, а також ті, хто встановив імпланти або нещодавно переніс ортодонтичну операцію. Цим людям і в повсякденному житті потрібен максимальний догляд для зубів, а про відпустку і говорити не варто - тут він просто життєво необхідний.

Іригатор у подорожі – це просто, легко та зручно. На його використання витрачається лише кілька хвилин на день (до 10 хвилин). Якщо ви використовуєте його лише для профілактики, тоді іригація здійснюється лише кілька разів на тиждень. Прилад компактний - він не займе багато місця у вашій сумці. Він зручний - іригатор, що підключається до крана, монтується за лічені хвилини і може бути підключений до будь-якого крана в будь-якому готелі (для цього використовується спеціальний перехідник). Прилад безшумний, безпечний, не вимагає джерела енергії, оскільки працює від напору води.

Варто пам'ятати, що, беручи із собою іригатор у поїздку, це не звільняє вас від необхідності чистити зуби і прополіскувати їх після кожного прийому їжі (або використовувати для цієї мети жувальні гумки). Кожен з цих пристроїв виконує свою функцію, яка не може бути виконана іншим пристроєм. Зубною щіткою ви очищаєте поверхню зубів, іригатором ви видаляєте залишки їжі та наліт із важкодоступних місць, у яких зубна щітка безсила. Полосканням і жувальною гумкою ви видаляєте залишки їжі відразу ж після прийому їжі, але ефективного очищення не відбувається - тільки частина, тому використання в кінці дня іригатора все ж таки є обов'язковим. До того ж на розмноження шкідливих бактерій необхідно 12 годин, тому чистити зуби достатньо двічі на день.

На замітку туристу.


Відпочинок, особливо літній – це найбільш довгоочікуваний час для кожної людини, на яку вона чекає і планує цілий рік. Це брешемо, коли кожен може розслабитися та забути про все. Але про що не варто забувати, так це про здоров'я, особливо про зуби, оскільки лікувати запущені зуби, потім доведеться ще дуже довго і коштуватиме це далеко не маленьку суму. Краще подбати про зуби вчасно, а заощаджені гроші використати для наступного відпочинку.