×

Ваш кошик порожній

Догляд за скайсами з іригатором

Догляд за скайсами з іригатором
21 червня 2020 р. 00:10

Хоч би скільки говорили про важливість багатого внутрішнього світу, зовнішню привабливість ще ніхто не скасовував. І якщо природа нам щось не додала, ми навчилися самостійно робити себе більш красивими та притягуючими погляд. Це стосується нашого волосся, тіла, очей, вух і навіть зубів, які сьогодні завдяки сучасній медицині можна привести не тільки в ідеально здоровий стан, а й прикрашати за допомогою скайсів. Причому мода на прикрасу зубів народилася вже досить давно і досі є надзвичайно популярною у всьому світі.

 

Скайси популярні серед серед звичайних громадян, а й серед знаменитостей. Так, свого часу скайси прикрашали зуби Мадонни, Міка Джагера та багатьох інших. Але в моду їх запровадили не вони. Відомо, що ще давні єгипетські фараони прикрашали свої зуби, і ця традиція іноді відвідувала людство. Але архівні документи стверджують, що для того, щоб прикрасити свої зуби дорогоцінними металами до XIX століття, необхідно було пошкодити зубну емаль, яку необхідно було розсвердлити для створення поглиблення або застосовувався неякісний клей для прикріплення каміння, що також негативно позначалося на стані зубів. Так тривало доти, поки на початку XXI століття Стів Хевард придумав спосіб, який не передбачає заподіяння шкоди зубам під час встановлення скайсів.

 

Що таке скайси

Сьогодні скайси – це наклейки на зуби абсолютно плоских, легких, маленьких прикрас, виготовлених спеціально для зубів. Задню поверхню цього каміння відполірують до ідеальної гладкості, щоб камінь міг спокійно втриматися на поверхні зуба. Блискучі скайси можуть мати різні кольори і розміри, які обмежуються і кріпляться так, щоб вони могли відображати все світло, яке потрапляє на зуби. За ціною скайси також разюче відрізняються. Так, є дорогі варіанти – твінкли, які є різноманітною окрасою для зубів у вигляді різних фігурок: це можуть бути серця, зірочки, рибки та смайлики. Вони можуть бути і декорованими блискучими камінчиками. Також вони можуть бути виготовлені з каміння різної цінності. Так, вищезгаданий Мік Джагер у далекі 70-ті був володарем на своїх зубах діаманта. Товщина найоб'ємніших скайсів і твінклов не перевищує 0,5 мм, а розмір максимально сягає 4 мм. Таким чином, ці вироби ніяк не можуть перешкодити процесу їди, ковтанню, гігієнічним процедурам, а також вони абсолютно не відчуваються на зубах (крім декількох годин після їх встановлення).

Виготовлення скайсів

Для виготовлення цих прикрас для зубів використовують просте скло, фіаніти, гірський кришталь, діаманти, сапфіри, рубіни, популярні сьогодні кристали Сваровські. Твінкли виготовляються із золота, яке має свої недоліки: швидко тьмяніє, деформується за рахунок свого м'якого складу. Тому краще вибирати твінкли з нещодавно розробленого сплаву - "твердого золота" або з інших сплавів дорогоцінних металів.

Кріплення скайсів

Так, з одного боку, скайси кріпляться дуже легко – просто приклеюються до поверхні зуба, але ця процедура може виконуватись лише стоматологом. Також тільки він може їх зняти. Насамперед, стоматолог повинен провести діагностику порожнини рота, перевірити наявність стоматологічних захворювань (якщо вони є, їх необхідно усунути) та провести професійне чищення зубів. Потім відбувається кріплення камінчиків. Найчастіше для місця їхнього кріплення вибирають передні верхні зуби або верхні ікла. Перш, ніж визначитися з їх розташуванням, їх можна приміряти за допомогою кріплення на тимчасову пломбу (це дозволяє вибрати і розмір майбутнього камінця). Сама установка передбачає ретельне очищення поверхні зуба, полірування, знезараження, нанесення фотополімерного матеріалу, на який прикраса, власне, кріпиться. Для того, щоб матеріал затвердів і скайс міцно зафіксувався, використовують світло іонної лампи. Тривалість носіння встановленого скайсу триває від півроку до року. Сама ж установка займає близько 10 хвилин і є повністю безболісною чи нетравматичною. Для зняття камінчиків використовують ультразвук.

 

Важливо, що скайси не впливають на стан зубної емалі під ними. Більш того, вони можуть приховати деформацію на зубі або змінений колір емалі на окремих ділянках зуба.

Гигієна зубів при наявності скайсів

Скайси не вимагають особливого відношення під час чищення – вони очищаються під час чищення зубів зубною щіткою і пастою. Але варто знати, що скайси сильно привертають до себе увагу, тому не важко здогадатися, що стан зубів під час носіння скайсів має бути ідеальним. До встановлення слід провести процедуру відбілювання, а отриманий результат необхідно буде зберігати всіма силами. Тому якщо ви хочете, щоб скайси привертали увагу до гарної посмішки, догляд за зубами має бути максимальним, регулярним та правильним. Не варто забувати про регулярне чищення пастою і щіткою, про регулярне полоскання рота після кожного прийому їжі, використання іригатора, щоб забезпечити зубам максимальну чистоту. Спільними зусиллями з вашого боку і вищезазначених засобів ви збережете не тільки отриману білу посмішку, але і здоров'я зубів і ясен (здоров'я останніх забезпечується саме іригатором, оскільки тільки він може масажувати їх поверхню для нормального кровотоку в них).

Дотримуючись регулярних правил гігієни ротової порожнини, скайси на ваших зубах будуть привертати увагу з боку не до ваших недоліків, а до красивої, здорової та білосніжної посмішки.