×

Ваш кошик порожній

Чому так важливо придбати іригатор?

Чому так важливо придбати іригатор?
25 червня 2020 р. 16:32

Скільки б не говорили про важливість правильної гігієни ротової порожнини, ця інформація ніколи не буває зайвою. Адже зуби – дуже важлива частина нашого організму, яка виконує не лише естетичну роль, а й важливе значення для здоров'я всього організму. Від здоров'я зубів залежить і робота важливих внутрішніх органів, таких як серце, шлунок і навіть мозок. Тому якщо ваша гігієна зубів полягає тільки в чищенні зубною щіткою та пастою двічі на день, то ця стаття призначена саме для вас: ви дізнаєтеся про те, як покращити регулярне чищення, зробивши її більш ефективною.

Отже, чищення щіткою та пастою ніхто не скасовував – це важливі предмети для здійснення гігієни, якими необхідно користуватися грамотно та регулярно. Що означає грамотно? Це означає, що чистити зуби необхідно щонайменше три хвилини, використовуючи для цього одну з існуючих методик чищення. Всі вони засновані на принципі, що зубна щітка повинна рухатися по поверхні зубів рухами, що вимітають - круговими від одного краю до іншого, зверху і знизу, з внутрішньої сторони і з зовнішньої. У жодному разі зуби не можна чистити горизонтальними рухами, які не тільки не ефективні, а й травмують ясна. Також особливо важливо вибрати якісну щітку та підходящу пасту, яка підходить вашому стану зубів. Якщо у вас слабкі, часто кровоточиві ясна, паста повинна бути спрямована на їхнє оздоровлення. Якщо ви часто страждаєте від карієсу, паста має бути протикаріозною. Але користуватися пастами з лікувальним ефектом можна лише певний час – курс, який у середньому триває місяць. В решту часу необхідно використовувати пасти для профілактики стоматологічних захворювань. Купувати і пасти, і щітки потрібно тільки в спеціалізованих магазинах.

Чи ефективна зубна щітка?


Незважаючи на те, що гігієна порожнини рота не можлива без використання цього засобу, щітка все ж таки не так всесильна, як нам би цього хотілося. Справа в тому, що навіть найякісніша, інноваційна щітка здатна очистити тільки поверхню ясен від того нальоту, залишків їжі, які прилипли до зубів. Але в зубних рядах є й такі місця, дістатися яких щітка не може. Навіть зубна нитка не може. Це пародонтальні кишені, це проміжки між зубами, особливо наприкінці щелепи. Їжа там залишається частіше, ніж у фронтальній частині, оскільки жуємо ми саме крайніми зубами. А якщо не очищати ці місця, то залишки їжі, що там залишаються, вступають у реакцію з бактеріями, які постійно живуть у нас у роті, і спільними зусиллями вони утворюють зубний наліт. Про шкоду зубного нальоту можна говорити дуже багато, але двома словами зубний наліт є причиною утворення зубного каменю, запалень ясен, руйнування зубної емалі, причиною всіх стоматологічних хвороб. Тому завдання кожного чищення не допустити утворення нальоту. А щоб наліт не мав шансів на успіх, потрібно максимально ретельно очищати порожнину рота від залишків їжі. Як це зробити, якщо щітка не на 100% ефективна?

Використовувати іригатор! Це саме той побутовий прилад, який є найефективнішим у боротьбі із зубним нальотом, залишками їжі, скупченнями слини в будь-якому важкодоступному місці, яке є в зубних рядах. Якщо ви вчасно видалятимете зубний наліт (або залишки їжі ще до його утворення) за допомогою іригатора, то він не зможе нашкодити вашим зубам. І вони завжди будуть здоровими та красивими.

Іригатор необхідно використовувати як додаток до зубної щітки – увечері після того, як ви почистите зуби (мінімум три хвилини), необхідно використовувати іригатор протягом від 6 до 10 хвилин. Користуватися ним дуже просто і легко – ви просто керуєте ним по зубах, від одного до іншого, так, щоб обробити кожен зуб. Прилад сам виконає всю роботу - вимиватиме за допомогою струменя води під натиском все, що не повинно бути на зубах. Більше того, іригатор також виконає і такий важливий масаж ясен – для цього приладом, після того, як ви обробите всі зуби, необхідно повільно провести по поверхні ясен. Це покращить у них кровотік і зробить їх здоровішими.

Вибираємо найефективніший іригатор

Отже, іригатор – це ваш особистий домашній стоматолог, який забезпечить запобігання найпоширенішим стоматологічним хворобам: і зубів, і ясен, і слизовій оболонці. Для цього іригатором необхідно користуватися щонайменше тричі на тиждень.

Але перед придбанням іригатора, ви повинні визначитися з тим, який саме з них є найкращою для вас пропозицією. Адже на ринку сьогодні представлені різні моделі різних виробників. Так, всі вони ефективні, але, як і всі побутові прилади, мають недоліки і переваги. Спробуємо розібратися в них. Для цього розглянемо те, що сьогодні можна придбати в нашій країні: стаціонарний вид, дорожній вигляд і той, який підключається до водопровідного крана.

Перші два різновиди працюють від зовнішніх джерел живлення: у випадку зі стаціонарним – це електрика, у дорожньому (портативному) – батареї або акумулятор. Підключається до крана працює згідно із законами фізики, тобто від напору води із водопровідного крана. Той факт, що стаціонарний іригатор працює від електрики. Портативний прилад через роботу від батарейок, виробляє слабкий струмінь води, який недостатньо інтенсивний для іригації. Але цей прилад можна брати з собою куди завгодно, щоб через певні обставини не переривати процедури іригації. Йому можна рекомендувати придбати як дорожній варіант. Найкращим серед цього приладів є іригатор Pecham, який сьогодні лідирує у продажах у нашій країні.

Тепер поговоримо про третю групу - ті іригатори, які для роботи необхідно підключати до носика крана. Ці іригатори, на відміну двох інших типів, безпечні під час роботи. До того ж мають достатню потужність для створення нудного напору води. Вони надійні – їхня конструкція не така слабка, як, наприклад, у портативного приладу. Вони коштують набагато дешевше, ніж, наприклад, стаціонарні, що ніяк не відбивається на їх якості та надійності. Переваги цього приладу полягають у тому, що він ідеально підходить і для домашнього використання, і для подорожей: його легко перевозити, оскільки він компактний та легкий, також можна підключати до будь-якого стандартного типу крана. У нього найнадійніше збирання, яке ще жодного разу не ставало причиною поломки. Цей іригатор має великий асортимент насадок, які зможуть задовольнити будь-які потреби в чищенні: для ортопедичних і ортодонтичних конструкцій, для максимального чищення, для максимально ефективного масажу.

Надалі хотілося б відзначити, що здоров'я та краса ваших зубів залежить лише від вас. Від того, наскільки правильною є ваша гігієна ротової порожнини, чи використовуєте ви для цього іригатор і чи використовуєте ви кращий іригатор, який сьогодні може запропонувати наш ринок.